IF Brommapojkarna 7

Referat: IF Brommapojkarna 3 - IF Brommapojkarna 7

Derby på Smedshagen!

Söndagmorgon, strålande sol och match mot BP7. De har vi mött tidigare och killarna känner varandra, så vi visste att det skulle bli en jämn match.
BP7 tar tag i taktpinnen direkt och skapar lite oro kring vårat mål, dock utan att det blir några klara målchanser. Därefter flyttar vi upp spelet och skapar några halvchanser, bl.a. en dubbelhörna som Oskar först slår till Viktor och sedan till Adam. De har några långskott som smiter över samt ett friläge som Yusuf räddar. Vi har också några fina anfall och speciellt det när Gurra och Filip har ett fint väggspel där Filip avslutar med högern, men målvakten räddar. Två disciplinerade lag som håller sina positioner och därav 0-0 i paus.
I andra halvlek lyfter vi upp spelet mer och vi bryter många av deras utkast på mittplan, men vi skapar inte de riktigt heta målchanserna. BP7 kommer i ett anfall på högerkanten och Philip sätter dit 0-1 i bortre burgaveln. Spelet böljar sedan fram och tillbaka innan vi får en inspark. Yusuf släpper ner bollen (som inte ligger still) och drar till med vänstern och den flyger över alla och in under ribban. 1-1 tror vi men det blir diskussion om målet är korrekt eller inte. Deras ledarare anser att det är en felaktig inspark och enligt regelboken har de rätt. Problemet är att det inte har blåsts för detta tidigare under matchen och domaren godkänner målet. Nu är det ganska hett på planen med två lag som vill vinna. Deras ledare uppmanar sina spelare att ta bollen när Yusuf har lagt ner bollen för att slå insparkarna så då uppmanar jag Yusuf att kasta ut bollen istället. Med 5 minuter kvar får vi ett inkast högt upp på högerkanten som Gurra kastar in framför mål och där petar en av deras spelare bollen förbi målvakten och gör ställningen till 2-1 till oss. Med 3 minuter kvar rusar Yusuf ut och bryter ett friläge för dem och driver upp bollen lite längs vänsterkanten. När han sedan passar bollen går den till deras spelare som ser möjligheten att sätta den i tomt mål, men våra försvarare tillsammans med Yusuf lyckas lyckas se till att det inte blir mål. Matchen slutar 2-1 och det var en mycket jämn match med två lag som jobbade hårt.

Nu ser vi fram emot sista vårmatchen nästa lördag mot Kungsängen borta.